Senaste inläggen

Av Jessica - 16 februari 2010 23:48

Vad händer hemma hos oss då??

Det är just nu ganska mycket som händer, men ändå inte.

Just nu så har vi lite bekymmer med bilen, men har tagit beslut att vi ska besikta den ialla fall och få se hur det går. Mätarna fungerar ibland och ibland inte. Så de kommer med allsannolikhet inte funka den dagen vi ska besikta bilen.

TACK TOBBE för att du tagit dig tid med bilen.


Jag har varit och tränat tre ggr på Kick'nbox och har alltid en härlig träningsvärk, men den blir lättare att handskas med varje gång.


Pär har varit hemma med Alfons ons, tor och fredag båda två har varit ganska sänkta men inte helt däckade. Men nu är vi tillbaka i vanliga rutiner igen.


  

Barnen mår som sagt ganska bra. Malte har tappat båda sina framtänder så nu väntar han på att de andra ska komma fram.

Alfons han chockar oss lite då och då, idag kom en till sådan sak.


Lite bakgrundshistoria först:

Alfons har lite toalettskräck, varit väldigt rädd att ramla ner.   Vi har här hemma inte gjort så stor sak av det, han blir mogen när han blir det. På dagis har det varit pottan som gäller och det funkar bra.

I måndags när jag hämtade så berättade de att han hade fått börjat att gå på toaletten där, p g a att han går på pottan utan att säga till att han varit där. Vilket leder till att andra barn har hällt ut innehållet i pottan på golvet....Kanske ine så roligt.

 

I dag när han skulle gå och sova så var det dags att gå på pottan, då säger han idag vill jag gå på toaletten, och där sätter han sig och kissar precis som det har han gjort hela tiden.  

ANNONS
Av Jessica - 10 februari 2010 07:28

I dag har vi varit på vår respektive platser. Alfons är ganska förkyld, men det har gått bra på dagis, fast idag så är Alfons och Pär hemma båda två lite förkylda men vi ska försöka att mota Olle igrind tänkte vi..


I går när jag åkte hem från jobbet så var jag så trött. Ville bara åka hem och sova. Kom på när det var typ 2 minuster kvar innan jag var hemma att jag skulle åka till soptippen med allt som ligger i hallen. Försökte på alla sätt att skjuta det på framtiden eller få Pär att göra det men det gick inte riktigt. Så jag fick vackert ge mig iväg med allt bråte. Jobbigt men ack så skönt när det var borta.


Grannen var även in och tittade på våra "krosskador", vi kommer att sätta upp en gipsskiva över hålet.


  


Ha en bra dag

KRAM 

ANNONS
Av Jessica - 8 februari 2010 22:10


Det finns ganska mycket snö där uppe, vi har mycket snö men de har mer.


Alfons har för första gången åkt spark, det var ganska roligt tyckte han.

Vi var även och besökte Annika och Tomas, lika trevligt som vanligt.


I går kväll var jag till Nettan och Tobbe, där lagade T bilen till oss. Tänk att vi dragit oss i ett år för att fixa den och när vi väl gör det så tar det 30 min…..


I kväll så har jag och Pär fortsatt att riva på lilla toaletten, precis som vanligt när vi river här hos oss så får man en massa överraskningar.

När vi tog ner taket så hittade vi ett väldigt fint trätak, som nu kommer att vitmålas.

En annan sak som inte var riktigt lika rolig var att den bakre gipsväggen hade ”krosskador”. Så den gipsskivan måste bytas.


Just nu ser toaletten ut så här....


  


Den blir mycket större också nu när vi plockar ner alla de olika lagren som finns på väggen.


KRAM

Av Jessica - 3 februari 2010 07:56

Nu är det redan onsdag, vad har hänt här då....


Malte hade en utflykt i måndags till Konserthuset på grund av att det inte fanns el till pendeltåget kunde de inte åka. I går hade han bad med skolan och de kunde de iallafall utföra. Tänk vad lokaltrafiken kan ställa till det.


Alfons är den här hemma som klarat sig från magsjuka, peppar peppar ta i trä. vill inte att han ska få magsjuka nu när han precis har blivit torr. Han är så himla duktig när det gäller att gå på pottan. Fram till idag har det bara hänt en olycka, man kan säga att han var redo för detta.


Renoveringen av lilla toaletten går sakta men säkert framåt. Måste ta mig till Bauhaus för att köpa lite saker. Ska ta bort lite panel imorgon när jag och Pär är hemma samtidigt, måste nämligen koppla ur strömmen en stund.

Sen nästa vecka måste vi till återvinningsstationen med allt som ska tid.


Nä, nu måste jag resa på mig och ta fram dammsugaren och dra en repa innnan jag tar mig till jobbet för att jobba kväll. Så jag kommer hem vid 21 i kväll.


KRAMAR

Jessisa

Av Jessica - 30 januari 2010 20:44

Morgonen började väldigt tidigt här hemma hos oss i morse.

Pärs och min väckarklocka ringde kl 06:30 för att vi skulle hinna göra oss klara för avfärd mot Sätrahallen, där Malte skulle ha sin första friidrottstävling. Frukosten förbereddes för intag i bilen.


  


När vi kom fram så skulle Malte vara med i två grenar

60 meter och kula. På 60 meter var det 19 pojkar anmälda och Malte gick till final och där kom han 8:a, så han var jätteduktig. I kula stötte han 3:80 vilket också är jättebra med tanke på att de inte har tränat det speciellt mycket.


  


  


När vi kom hem så började jag med vårt nästa projekt i huset, lilla toaletten. Den är just nu väldigt ful och ”Farbror Pettson” som bodde här innan har ju renoverat på sitt egna lilla speciella sätt. Så det har varit ganska roligt att påbörja rivningen av den. Men det tog stopp efter ett tag då vi inte köpt belifixar….. Så vi kunde ej ta bort toalettstol eller handfat idag, men Bauhaus öppnar kl 9 i morgon bitti, då jag vara där.


  


Kvällen avslutades för de små med att vi tillsammans såg på G Force och myste. Men nu har killarna gått och lagt sig fast klockan inte ens är 9. Det har ju varit en lång dag för de små liven.


  

Av Jessica - 29 januari 2010 08:01

Eftersom Pär har varit sjuk i tvådagar nu så har jaglämna på dagis. Det tillhör ju inte mina dagliga sysslor då Pär kan lämna senare än vad jag kan.


Det har gått bra att få upp Alfons på morgonen och få på honom kläderna och även lämningen har gått helt Ok, med tanke på att vi lämnat 30 minuter tidgare än vanligt.


I morse så gjorde vi våra morgonbestyr, men är man en liten 3 årig kille så är det inte så lätt att förstå att det är bara bra att gå på pottan innan man går. Så det var han inte riktigt intresserad av. Så vi traskar i väg till garaget och precis när vi ska sätt oss i bilen säger han "Mamma, jag är kissnödig" . Tre tankar gick igenom mitt huvud

Gå hem, klä av, kissa, klä på, gå till bilen

Ta av overall, kissa runt hörnet i -10 grader, sätta på overall (hysterisk Alfons)

Chansa åka till dagis, springa in och gå på pottan.


Jag chansar på det sista och det funkade faktiskt, vi hann fram i tid. Men jag såg också framför mig hur han skulle gå på dagis i en lite mindre varma extra kläder under dagen. Och att han skulle tycka att det var ett misslyckande att han inte hann. (Han tycker nämligen att han musslyckas stort om han inte hinner till pottan, även om vi verkligen säger till att det gör inget och att det är sånt som händer)


I morgon ska Malte tävla i 60 meter sprint, och kula i Lilla GE galan i Sätra hallen.

Rapporterar från det i morgon


KRAM

Jessisa

Av Jessica - 27 januari 2010 20:43

dags att jobba igen.

Efter biverkningar av spruta och magsjuka. Magsjukan är inte riktigt slut här hemma eftersom Pär nu har fått den.


Men har han fått samma som jag och Malte så är den mycket bättre redan i morgon. Men men vi får väl se. Tycker nog att han har verkat sämre än vad jag och Malte har varit.


Snart ska jag börja riva på lilla toaletten också, för nu har vi handlat hem toalett, handfat och skåp. Golvet finns redan hemma, eftersom det vi ska använda är det som blev kvar efter att vi lade in golv i badrummet.


Jag tycker att detta ska bli väldigt intressant att göra, har liksom fått för mig att jag kommer att göra det mesta själv -  så det kanske är klart till i sommar men då är det ju klart iallafall.


KRAM

Jessisa

Av Jessica - 25 januari 2010 18:21

och det hade varit ordentligt tilltäppt, så de kunde inte göra en "sprägning", det blev inte en Bypas heller, utan något mellanting.


Mamma visste inte riktigt vad det innebar, men hon skulle ringa syrran i kväll för att få veta vad de har gjort.

Så nu ligger pappa i Falun och kommer att transporteras till Avesta i morgon eller så får han komma hem direkt. Men det är något som framtiden får utvisa hur det blir.


KRAM

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se