Senaste inläggen

Av Jessica - 16 maj 2010 22:22

I onsdags efter jobbet drog vi till Avesta, vi var framme vid kl 20:30. Barnen hamnade ganska snabbt i säng och vi vuxna var inte heller så tappra så det blev ganska tidig kväll.


På tordsag så slöt syster yster med familj upp och vi hann med en middag hos Annika och Tomas som bjöd på väldigt god lax.

Fredagen tillbringade vi med att hjälpa mamma och pappa med ris på gården.

På kvällen åkte vi till Näs där vi åt gott, spelade spel och vi stannade kvar över natten.

Lördag så packade vi in oss i bilen och drog till Falun där vi hälsade på Kent, som varit på lasarettet i över 5 veckor, tror nog att han hunnit tröttna lite nu. Men han verkar ganska pigg. Hem till Avesta där vi tittade snabbt in i bowlinghallen för att säga hej till Nettan och Tobbe, med vänner. Sedan var på 30års kalas hos Linda.

På kvällen åkte vi till Hotellet där Nettan och Tobbe befann sig. Den kvällen slutade inte riktigt som beräknat.


Söndag betyder hemfärd.


En stor fråga för familjen här är om Alfons ska sluta med napp- I fredags när vi var i Näs tappade Alfons bort sin napp, men somnade precis som om inget hänt. På lördagen gick det inte lika bra men det beror nog på att han kände på sig att jag och Pär skulle i väg. I dag så nattade vi utan napp och det gick galant, lite längre tid än vänligt tog det ju, men efter en muta som består av en rosa !!!!!! sparkcykel så går nog detta bra.


Ha en bra dag

KRAM

ANNONS
Av Jessica - 9 maj 2010 21:22

I dag är det söndag och sista dagen på helgen, men nästa vecka är ju bara tre arbetsdagar så det ska nog gå.


I fredags var jag ut med jobbet och tackade av vår chef som vi har haft under ett år, då ordinarie chef är mammaledig.Maten var god och vinet gott. Jag blev inte alls långradig, jag var redan hemma kl 22:15.


Lördag, Pär och Jonathan var till Örebero och använde sina fördelsedagspresenter, de var på Twisted Sister. Jag och smågrabbarna tog en dagstur till Vällingby, det tar 1 timme med kommunala medel, förstår att Pär och bil dagligen. För jag tror att vi hade lite tur att de flöt med både bussar och tåg. Träffade Tessan där som hastigast, tror att det var i ca 5 minuter.

Efteråt var vi till Cicci och Andreas och åt lite mat. Barnen lekte väldigt bra tillsammans som vanligt. Gosade en del med Morgan 6 veckor också. Tänk att de kan lukta så gott de små liven.


Cicci var så snäll så hon skjutsade oss hem vid 20 tiden, då laddades DVD:n med film och till det åts det lite godis. Både Malte och Alfons somnade i soffan.

Pär och Jonathan kom hem vid 1:30 tiden.


Söndagen tillbringades mestadels i sängen kom upp vid 11 tiden, Malte var på kalas, Pär målade lilla toaletten en gång till och sedan tömde vi förrådet under trappen. Så nu kan man komma in där och hittar faktiskt det man vill ha.


Snart är det dags att krypa till kojs för att orka med en ny arbetsdag.


KRAM

ANNONS
Av Jessica - 5 maj 2010 21:22

Malte mår bättre men tycker nu att livet är ganska tråkigt, men förstår att han måste vara stilla även om det är svårt.

I tisdagskväll så blev Alfons sjuk i hög feber, och nu har vi varit hemma i 2 dagar men i morgon är det dags att gå till dagis och jobb igen.


Jag jobbar kort dag då jag ska på utvecklingssamtal med Malte.


Lilla toaletten, det går framåt nu är taket målat och Pär står precis ch målar första omgången på väggen. Det ska bli en färg som heter "Erna" så man kan väl säga att Erna flyttar in.


Men nedan ser ni hur taket blev.


  

Av Jessica - 1 maj 2010 21:54

Malte mår ganska bra, men om han aktiverar sig för mycket så kommer värken, sen är det en annan sak som jag har märkt. Han blir väldigt trött så fort han anstränger sig.

I fredags var vi skolan, bara för att han skulle få lite roligt mitt i det tråkiga. Det var talangjakt i skolan och han hade röstats fram till att sitta i juryn. Vi var där i 3½ timme och efter det såg det ut som om han varit uppe i tre och halft dygn alldeles svart under ögonen.


I dag så var Jonathan och spelade Fredrik Reinfeldt på Sossarnas 1:a majtåg. Det var både uppskattat och mindre uppskattat bland folk som var där och tittade.

Pär besökte den tillställningen innan han begav sig till Birka Paradise som han ska ge sig i väg på den årliga killkryssningen.

Hoppas att de får bättre väder i morgon.


När han begav sig till bussen så tog jag fram slipmaskinen och slipade det sista inne på lilla toaletten. Sedan tänkte jag att när jag ändå var i gång så skulle jag sätta upp väven på väggarna. Fick ta en våd och sedan göra ett uppehåll på ett par timmar då barnen skulle aktiveras. Och jag kan också säga att jag ångrade mig ett par gånger under dagen, men NU är den uppe och även taket är målat första gången.


Se vad man kan hinna med om man bara anstänger sig lite.


Nu sitter jag här i soffan och bloggar samtidigt som jag slötittar på "Kommisarien och havet" på TV4+.


Ha en bra dag alla!

Av Jessica - 28 april 2010 15:32

I går när jag kom hem från jobbet frågade jag Malte om allt var bra.

Han svarade att det var bra men på grund av att han ramlat av en gunga på skolan så hade han ont i bröstet. Jag tänkte att det var nog en sträckning efter fallet.

Men han såg inte ut som han var helt hundra procentigt bra så jag sa till honom att han skulle sätta sig brevid mig i soffan en stund.


När det gått ett tag ville han gå upp och spela lite, när han reset sig så hade han svårt att gå då det gjorde ont i bröstet. Då började jag bli lite oroligt.


Malte väl uppkommen på övervåningen så säger jag till Pär att jag ringer till sjukvårdsupplysningen för att höra hur en sträckning i bröstmusklerna yttrar sig.

Efter lång väntan och lite frågor tycker tanten att vi ska uppsöka akuten där det finns röntgen, bara för att vara säker på att han inte har skadat något revben.


Packar in oss i bilen och beger oss till Astrid Lindgrens. Kommer in på akuten och är på väg att vända, attans vad sjuka barn det fanns där. Var man inte sjuk när man kom dit var man det när man åkte därifrån. Det kräktes i både ena och andra hörnet.


Vi fick meddelande om att vi skulle ta oss genom hela byggnaden för att komma till Närakuten för barn, där det också fanns röntgen. Väl där började hoppet infinna sig om att vi skulle komma hem under aprilmånad. När inskrivningen var avklarad fick snabbt komma in till läkaren som lyssnade, klämde och frågade. En snabb order om att vi skulle upp till röntgen. Även där fick Malte snabbt komma in för att ta sina porträttbilder.


Men här tog det liksom stopp, väntetiden för att få besked om bilderna var bra nog för att ställa diagnos på var LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG.

Malte roade sig med att leka med de saker som fanns där, vilket gjorde att både jag och Pär undrade om han drev med oss, för det verkade inte vara något fel på honom. Jag började tycka att det var jobbigt att sitta där tillsammans med barn på bår, barn i nackkragar och barn med kryckor medan mitt barn kröp omkring på golvet och lekte inte verkade ha speciellt ont.


När bilderna fått OK bar det ner till Närakuten igen. Efter 20 minuter så kom läkaren ut och säger att Malte har en spricka i bröstbenet. Så nu skulle vi vänta på att ortopeden blev klar på operation för att få besked om vad som skulle göras (inget). Denna väntan innebar ett nytt byte av akut, tillbaka till barnakuten på Astrid Lindgren, och ny väntan.


Till slut så kom läkaren och meddelade att denna spricka på bröstbenet är en ganska ovanlig skada på barn, och väldigt ovanlig att man får den om man ramlar av en gunga och landar på rygg...... (Men gör man illa sig så ska man göra det på ett sätt som ingen annan gör..)


Malte får nu inte leka, springa, cykla, ja allt som ett barn gör får han inte göra på 4-6 veckor. För inte riskera att sprickan går upp och de måste operera.


Klockan 01:10 rullar vi upp med bilen framför huset för at lasta ur sovande barn och bara sjunka ner i soffan innan det bar i väg till sängen.


I dag mår Malte efter omständigheterna ganska bra, han har ont och är ganska trött. Eftersom läkaren ordinerade dataspel så sitter han där nu. Vi kommer att befinna oss hem idag och i morgon, på fredag ska jag vara med i skolan.

Av Jessica - 21 april 2010 19:38

Men det händer inte så himla mycket.

Var till Enköping på Spa helg tillsammans granntjejerna i helgen. Det var väldigt trevlig. God mat och otroligt skön massage.


Barnen mår bra. Det är liksom en liten mellantid just nu.

Allt har sin gilla gång, händer inte så himla mycket.


Kan ju uppdatera er lite om vår lilla toalett.....

Vi skulle sätta upp väv på väggarna nu för att sedan måla tak och väggar. men när vi började att limma väggarna så bubblade de förre detta tapeterna upp så det var bara att börja riva ner ett lager till.

Nu ska det slippas en gång till sedan kan vi nog sätta upp väven.


Ska även passa på att Gratta Kent, min bror som fyller år idag, han ligger kvar på Falu Lasarett och vet inte riktigt när han kommer därifrån.

Lilla Jonathan ska även han Grattas då han fyller 9 år idag.


GRATTIS


KRAM

Av Jessica - 14 april 2010 08:23

ska jag göra idag.

Har precis varit ute och sprungit en runda på 4,7 km, riktigt skönt.

Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sedan bege mig till jobbet.


Barnen mår bra, Malte har börjat skolan igen efter påsklovet och jag tror faktiskt att han tycker att det är ganska skönt då han får tillbaka sina rutiner.

Alfons är som vanligt på dagis.


Hemma hos oss så har Nintendo Wii gått varmt under vintern, men nu har vi satt stopp för det. Alfons får spela max en liten stund på kvällen. Men annars så är det att vara ute som gäller. Det har faktiskt gått ganska bra, men visst tycker han att vi är ganska elaka.

Alfons har börjat att cykla på sin "stora" cykel med stödhjul och det går riktigt bra.


Hur är det med min bror då?

Jo han mår bättre. Jag tycker nog att han verkar ha fått upp ögonen för att han måste göra en riktig förändring i sitt liv när det gäller hälsan.

Jag hoppas och ber att han verkligen tar sig i kragen nu och börjar lyssna på hur han ska bete sig och framför allt börjar röra på sig.

Av Jessica - 12 april 2010 20:41

För att jag inte är den bästa bloggaren som finns.


Malte har tävlat sedan sist, han var jätteduktig. Han sprang 60 meter och där satte han personligt rekord med 15 hundradelar.

På längdhoppet hoppade han 2.73 meter. Vilket är jättebra, eftersom han inte har hoppat längd så mycket.


  


Vi har varit i Dalarna hos mormor och morfar. När vi var där firade vi Hampus och Sebastians födelsedag. Vi var till Tessan med familj på deras land och åt middag.

Vi var även till Bagheera outlet där jag hittade ett par väldigt snygga skor som jag bara älskade.


  


 Det shoppades ju även en del till resterande familkj, Pär hittade inget som han var intresserad av.


  


Även i Dalarna finns det dator som man kan sitta vid.


Nu har vi bestämt att det inte ska bli så mycket spelande om det är fint väder. Vi har varit ute väldigt mycket. I söndags var vi ute mellan 11-17 och när det var dag för sängen var barnen ganska trötta. Även idag så har vi varit ute efter dagis.


I lördags åkte jag till Falu Lasarett för att hälsa på min bror, Kent som tycker att han ska spendra lite tid där. Han opererades akut för bråk natten mellan onsdag och torsdag. Nu mår han bra efter omständigheterna och tror att han får komma hem under veckan.


Till helgen ska jag till Enköping på Spa övernatting med några av grannfruarna. Det ska bli trevligt att få komma i väg och bara ha det bra.


KRAM

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se