Senaste inläggen

Av Jessica - 17 juli 2010 21:48

Dagen har bestått av att fixa här hemma. Vi har gått igenom lådor och skåp.

Attans vad skräp man samlar på sig. Men nu är en del av skräpet borta.

Alfons och Vilmer lekte en hel del på vår baksida igår, de satt i skuggan och lekte med flexitrax banan. Den uppskattades länge och väl.


  


När vi kom hem från Öland hade en av våra orkideér börjat blomma, de är så vackra.


  


Har även bakat, det blev både kanelbullar, gifflar med saltat smör i och solögon. Det var skönt att få fylla frysen med lite sådana godsaker också.


  


    


I morgon ska vi till Vätö och plocka jordgubbar, till sylt och till paj. Sedan ska vi åka till Åland fram och tillbaka på dagen. Det blir 4 familjer från gården som åker över till Åland, alla ska inte plocka jordgubbar.


Hoppas bara vädret tillåter plockning annars blir det bara resa.


KRAM.


ANNONS
Av Jessica - 16 juli 2010 19:04

Efter en god natts sömn vaknade vi vid klockan 7:30. Då väntade en god hotellfrukost som hade dukats fram.


  


Barnen fick springa av sig på gården, som var hur stor som helst och lockade till lek. Sen kom den stora överraskningen när vi skulle checka ut, priset för ett rum för fyra inklusive frukost och ett glas vin i går kväll var 1140 sek. Så otroligt billigt för det vi fick.


  


Har starka tankar på att åka dit utan barn med Pär och en god bok och bara vara.


När vi kom hem packades det ur och tvätt in i maskinen. Till Coop för att handla hem det viktigaste till frukost i morgon bitti.


Alfons och Vilmer hade inte fått nog av varandra utan fortsatte att leka direkt när de klev ur bilen. Har nu suttit en stund på gården,


Grillen är nu tänd och nu väntar vi på att glöden ska bli perfekt för grillning och maten står Robban och Stefan för.


KRAM

ANNONS
Av Jessica - 15 juli 2010 21:02

I dag lämnade vi Öland och djurparken. Så dagen började med städning och tömning av stugan.

Sedan bar det av mot Linköping och Cloetta fabriken, där det skulle införskaffas godis.

Det var ett paradis för Pär och barnen som älskar godis.


  


Efter det satte vi oss i bilen igen och styrde näsan mot Idingstad Säteri där vi ska övernatta. Vägen tog oss längre och längre ut i skogen, men till slut kom vi fram till ett vackert säteri som barnen döpte till slottet. Vi fick ett av de vackra och mysiga rummen.


  


Eftersom det fortfarande var väldigt varmt gick vi genom kohagarna ner till badet, där Tom oh Pär badade tillsammans med barnen.


    

Här ute är det väldigt lugnt och fridfullt så det tog inte långt tid innan tröttheten slog till.


N är det var dags för mat åkte vi in till Linköping och besökte en av de många restaurangerna, men efterrätten blev en glass rån ”Ben och Jerry” smaskigt.


  


  

Nu har vi kommit tillbaka och ska sätta och ner en stund för att grabbarna ska lugna ner sig lite. Sedan bjuder sängarna in till en godnatts sömn för vi hoppas. I morgon ska vi åka hem till Brunna igen.


KRAM

Av Jessica - 14 juli 2010 22:45

I dag var det ingen djurpark på schemat.

Vi packade bilarna för att färdas mot Borgholm för att äta glass på ett glasscafé där det var otroligt god glass.


  


När den var uppäten och nya keramikmuggar inköpta styrde vi nosen mot Trollskogen, ett stort naturreservat där de gjort ordning för rundturer. Ganska mysigt att går runt där.


  


När alla gått de slingor de ville så åkte villt Böda Sand., när vi kom dit var det som att vi deltog i en charterresa med Sun Trip från sällskapsresan. I en del av campingen stod barnlekledaren och lärde ut dans, det fanns ett eget litet centrum med restauranger, det fanns ett litet vattenland och en stor strandbar som körde trubadur för fulla halsar. Sedan kom den milslånga sandstranden. Det var väldigt skönt i vattnet och en stor flytbrygga som hade en massa roliga saker att göra.


  


  


Efter ombyte vid bilen åkte vi till ”Lammet och Grisen” där vi åt väldigt gott hel grillat lamm och gris. När Pär bytt om till skjorta frågar Alfons ”Men vad har du på dig?” Så ofta har alltså Pär skjorta på sig.


  Alla tillbehören var också väldigt välttillagade och vädret underbart.

Det låg lång ut i ingenstans, en stor fördel var lekrummet för barnen och även en lekpark utanför.


  


Alla blev vi väldigt mätta och belåtna.


  


Nu är vi tillbaka i stugan och håller på att organiserar ihop för avresa i morgon.

Vi ska vidare mot Linköping för ett besök på Cloetta fabriken.


KRAM

Av Jessica - 13 juli 2010 21:55

Den andra dagen på djurparken började kl 10, då stod vi vid insläppet. Vi började dagen med att titta på Lemurerna och lejon. Helt plötsligt började Alfons att blöda näsblod, då tog vi beslutet att hyra en skrinda som han kunde åka i, eftersom vi tror att det beror på trötthet.


  


Vi tittade lite till på alla dessa apor som finns här och snart slog klockan 11, det klockslaget som barnen väntat på.


  


Det är nämligen då som nöjesparken öppnar och man får åka karusell. Den sista stunden för dagen hittade masken som de åkte en bra stund.

Vi åkte ett tåg som gick genom parken för att se om vi missat några djur.


  


Alfons och Vilmer utökade inte sitt åkande utan fortsatte med sitt biltåg.

Malte han åkte det mesta, jag följde med på ett par av sakerna, men tror nog att jag börjar bli lite för gammal för detta.


När vi tröttnat på karusellerna gick färden till vattenlandet.


  


Alfons satte sig i barnpoolen och där stannande han. Malte och Pär gick till Piratön där fanns det lite roligare aktiviteter, bl a ett  pirathuvud som fylldes med vatten och tippade sedan ur allt vatten över besökarna, i detta vattenfall nedan finns Pär och Malte.


  Nu sitter vi i stugan eftermiddagen, för det kom något så ovanligt som regn, typ 20 droppar.

Barnen är ganska trötta och ska snart få krypa till kojs. Medan vi vuxna avslutar kvällen med samkväm utan för stugan.


  


I morgon ska vi till Borgholm, till det inhemska glasscaféet som gör egen glass, Trollskogen, Böda strand och sedan avslutas kvällen på ”Lammet och grisen”.


KRAM

Av Jessica - 12 juli 2010 22:24

Väckarklockan ringde kl 7:45 idag. Jag och två av de andra tjejerna hade bestämt oss för att ta en morgonpromenad. Det var väldigt varmt redan vid den tiden. Vi gick ner till en närliggande camping för att titta på deras badplats. Fint var det.


När jag kom hem hade Pär och grabbarna fixat frukosten, så det vara bara och sätta sig vid dukat bord. Sedan packades det ihop i alla fyra stugor för en hel dag på djurparken.

Vi tittade på djur det finns en hel del olika sorters apor här så det är intressant att se.
Kl 11 öppnade nöjesparken, då bar det av dit för att åka karuseller. Malte åkte bergochdalbana, getingen och en massa andra saker. Alfons och Vilmer åkte mest biltåget. Där hade nog de kunnat stå hela dagen om vi föräldrar inte tröttnat.


    


     

Sen gick vi hem för att äta lite lunch i stugan, efter det packades det ner badkläder i väskorna och ett besök i vattenlandet väntade. Det var så otroligt skönt att bada i denna hetta. Det är nämligen 30 grader ute.


Malte åkte en massa vatten rutschkanor tillsammans med Pär, jag och Alfons tillbringade den mesta tiden i barnpoolen och i pariserhjulet.


  


På kvällen skulle vi gå förbi aporna när vi gick hem och då fick jag nog se något otroligt läskigt. En av aporna to gen gråsparv som flög förbi. Medan gråsparven kämpade för sitt liv började apan äta den. Till slut var det bara slamsor kvar. Blä!!!


Cicci och Andreas som är på Öland kom till oss efter en dag på djurparken för att äta middag. Nu har de precis åkt hem till sin stuga och vi barnen är på väg att somna.


KRAM

Av Jessica - 11 juli 2010 22:42

I dag bar det av på semester.

Resan slutmål var Ölands djurpark.


Kl 05:00 ringde väckarklockan, i med det sista i bilen och se att grannarna som vi ska göra sällskap med också var på väg. Men som vanligt så kom vi sist iväg. Alfons vaknade till och satt därbak och filosoferade en massa. Men till sist så somnade han om.


  


Vid klockan 8:30 var det dags för frukost och hade vi kommit fram till Tindered.


  


Sedan fortsatte vi och var framme på Öland vid 11. Väl där åkte vi och badade och där var det fruktansvärt långgrunt.


  


Med mat i magen och ganska trötta bar det av till campingen där vi skulle bo. Där mötte vi upp de andra familjerna som vi ska vara här med. Så totalt är vi 16 st. Vi bor precis vid hänget för strutsar, zebror och antiloper.


  


 Vid kl 20 tar de in djuren för natten och bara det är ett skådespel att se på. Just nu så börjar barnen att trappa av till sina sängar. Alla pappor sitter och tittar på VM-finalen. I morgon är det dags för det första besöket på djurparken, med bad. KRAM

Av Jessica - 6 juli 2010 00:05

   Nu börjar den bli färdig.


En liten uppdatering bara:


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se