Senaste inläggen

Av Jessica - 20 november 2009 23:18

Här går det fort i svängarna......

Malte ligger och sover, var lite piggare när han gick och lade sig.


Efter ett tag så tar vi febern på Alfons eftersom han varm. Men att han skulle ha över 40 grader trodde vi inte. Gav honom alvedon, vilket inte har sänkt febern något. Ringde till vårdguiden som uppmannade oss att ge barn ipren.


Väntar nu på att se att den gör så att febern går ner - annars så måste vi åka in med honom...


Hade ett väldigt trevlig samtal med Nettan under den timme som vi väntade på att alvedonet skulle ge effekt. TACK, och du hade rätt Tobbe fel.


KRAM

Jessisa

ANNONS
Av Jessica - 20 november 2009 19:20

är det idag och Malte är fortfarande sjuk.

Febern är värre igen och sedan har han fått någon mystisk värk i vristen. Kan liksom inte gå på foten för det gör ont i vristen.....
Annars är det bra med oss. Alfons har varit på dagis i två dagar och det har varit bra för honom. Men någon resa till Dalarna denna helg blev det inte. Men nu ska vi försöka att ta det den 2:a advent


ANNONS
Av Jessica - 18 november 2009 21:16

I dag är det lite bättre med sjuklingarna.

Alfons har varit feberfri och ska gå till dagis i morgon.

Maltes feber är bättre och förhoppningsvis så kommer den snart att försvinna.


I dag har jag jobbat kväll, det är ju inte den mest upphetsande upplevelsen under veckan, men det går.

Har faktiskt idag tagit hand om en del saker om ska vara klara i januari, men det är ju lika bra att börja med det i tid.

Städat almanackan har jag också gjort, var tvungen att göra det då jag inte vet om jag kommer att vara hemma något under veckan.

Pär har varit hemma fram till idag och ska även vara hemma i morgon sen får vi se vad som händer. Malte kommer att vara hemma hela veckan.


Ha en bra dag

KRAMAR

Jessisa

Av Jessica - 17 november 2009 20:57

har vi här hemma.


Det bara runt hela tiden.

I fredags blev jag uppringd av dagis som ville att jag skulle hämta Alfons då hans ögon kladdade. När jag kom tid så var det inte så kladdigt som de gav intryck att det var.

Under helgen har allt varit lungt, jag har hostat mig fram, och barnen har mått bra. Inga ögon kladdar, ingen feber eller något som ens tyder på att de ska bli sjuka


Måndag.....

Alla går till sina respektive platser för dagen. Kl 10 blir jag uppringd av dagis som frågar om Alfons ögon kladdat under helgen - vilket de inte har. För nu ser det ut som ögonen kladdar igen. Vi bestämmer att Pär ska hämta honom. Tanke??? VAB träsket har börjat.....


På kvällen så har Malte friidrottsträning och eftersom Alfons varit pigg så följer vi alla med. Under träningen påpekar Malte att han har ont i magen (Den otroligt "hönsiga" mamma som man är säger "Det beror nog på allt vatten du druckit) Malte genomför träningen som vanligt.


I natt kom Malte in till oss, efter ett tag frågade han om han fick titta på TV, men eftersom kl är 04:30 tyckte vi att det var för tidigt. I sömnen ligger han och gnyr om att han har ont i huvudet och magen. (Den "hönsiga" mamman säger att sov nu för i morgon ska du åka till badhuset med skolan)

Min väckarklocka ringer och jag går upp, Malte gnyr fortfarande om att det gör ont i huvudet och magen.......

Känner på pannan och han är skållhet.....Termometern visade 39.9 Nu träder den verkliga hönsiga mamman fram. OJ DÅ han är verkligen sjuk.


Hela dagen idag har Malte haft hög feber och bara legat i sängen och tittat på TV, Alfons har haft lägre feber och legat i soffan och tittat på TV. Pär, han har sprungit mellan dessa två.


Nu ligger de i varsin säng och ska sova, ja Malte sover redan med fortfarande 39.9 graders feber och Alfons ligger och sjunger med något lägre feber.


Ha en bra kväll


KRAM

Jessisa

Av Jessica - 12 november 2009 08:28

är jag. I tisdagskväll när jag kom hem från jobbet så bara sattes vattenfallet i näsan igång.


Ligger nu här hemma med ont i halsen, huvudet, feber och rinnande näsa. Även ont i kroppen.

Sova det är det jag gör.


KRAM

Av Jessica - 10 november 2009 22:24

Nu har mamma fått flyttat från sitt isoleringsrum upp på vanlig avdelning och egen telefon har hon också fått.


Det har börjat att kliat i halsen och snoret känns av, så nu får vi hoppas på att jag inte blir sjuk till helgen då vi ska åka till Dalarna för att hjälpa mamma och pappa med ommöblering.


Det har varit utvecklingssamtal för Malte idag, Pär var den som fick åka på det eftersom det var en otroligt dum tid vi fick.

Han är en snäll, trevlig kille som aldig är inblandad i bråkiga situationer

Läsningen går jättebra, lossnat rejält under sommaren.

Matten....... Det är ju ett kapitel för sig. Han kan är väldigt duktig på matte, men tycker att det är för enkelt vilket leder till att han kanske inte gör sitt bästa jämnt

Skrivning - det är det han ska träna på, tycker att det är jobbigt. Så det ska vi börja öva på här hemma lite varje dag.

SO/NO: tycker att det är intressant att lära sig mer ingående om saker och ting


Ja det var vad som fanns att säga om han - han når alla målen som skolan har.


I morgon är det dags att jobba kväll igen efter många veckor då vi inte gjort det då det ej funnits att göra.

Faktiskt är det så att det känns OK att få sovmorgon i morgon då jag börjat bli hängig


Har precis som de flesta tisdagarna pratat med Nettan och löst väldigt många av världsproblemen i hennes och min värld.

Hann även med att prata med Tessan idag. Och du vet vart vi är och vi kan lyssna, och stötta.KRAMAR

Jessisa

Av Jessica - 9 november 2009 21:15

ligger fortfarande kvar på lasarettet, men det var inte svininfluensan utan hon har kraftiga infektioner i kroppen.

Blir nog kvar ett tag.


Annars har dagen varit bra.

Jobbat, fast det var ganska trögt idag.

Stressat hem för att hinna med att fotografera Alfons på dagis, hem göra läxan med Malte och sedan skulle Malte på friidrottsträningen.


Sen delade jag och grannen ut lappar till de boende i samfälligheten.


Ja det har varit min dag.


Kram

Av Jessica - 8 november 2009 19:04

Attans vad fort helgerna går.

I fredags så var vi på avdelningen hem till en jobbarkompis på middag och lite tjatter. Det var väldigt trevlig ordnart och roligt. Tyvärr var jag tvungen att lämna ganska tidgit då vi hade gårdstädning på lördagmorgon.


Jag är ju en av dessa som tycker att det är ganska trevligt, man ser sina grannar, vi tycker att det är skönt .

att vara ute och det blir ju väldigt fint när det är klart. Tyvärr kunde vi inte vara med hela dagen då vi sen en tid varit bortbjudna.

Vi var hemma hos Birgitta på middag, även det var trevligt. Barnen var trötta så det blev inte så sent. När barnen gått och lagt sig, Pär och jag sitter i soffan och tar det lungt ringer telefonen. Kl är 23 och när Pär räcker över luren till mig och säger "Det är din pappa", visste jag att det hänt något.


Mamma var på väg in till Avesta lasarett med ambulans, hade väldigt hög feber och benen bar henne inte. Ola hade kommit för att hjälpa till. När man får ett sådant här samtal så känns dessa 12 mil väldigt långa.


Vaknade i morse, väldigt sent för oss faktiskt, 9:30. Kände i hela kroppen att jag inte sovit så gott. Ola ringde kl 01 och talade om att han och pappa på väg hem. De visste inte vad det var för fel på mamma, men de lade henne i ett av de rummen som de gjort ordning för de misstänkta fallen för Svininfluensan.


Idag har vi fått informationen (ingen får besöka henne då de inte vet vad det är) att hon är bättre, de har röntgat lungorna för att se om det är lunginflammation. Hon får svar på dessa prover och rötgen i morgon. Men ser allt bra ut så får hon åka hem.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se