Senaste inläggen

Av Jessica - 7 januari 2010 14:30

idag är det Maltes sista dag på jullovet. Den tillbringade vi en del av i badhuset. Malte fick ta med sig en kompis, Tobbe. De har inte träffats sedan skolan slutade för julen. De leker så himla bra så det är roligt att de får vara tillsammans.Att ha alla tre barnen själva i badhuset har inte varit något problem. Det ända problemet var att Alfons inte riktigt kände sig trygg med att gå på toaletten där så de försök som blev där blev till ett hysteriskt skrik i duschen. Till slut fick han den efterlängtade blöjan på sig och då lekte livet igen.


Efter badhuset åkte vi till McDonalds och åt. Malte har verkligen blivit stor i maten när vi är där. Idag åt han en Mc Chicken och en cheesburgare, Tobbe åt ett Happy Meal och var nöjd med det.Prä jobbar idag och avslutar den första arbetsdagen för 2010 med personalfest och en ledig dag i morgon. Så i morgon är det bara Malte som ska iväg till skolan. Tänkte se om jag kunde lura Pär att vi ska åka till IKEA då för att se om det finns något på deras rea som lockar.Jonathan hade tjejen hemma inatt och i dag har de åkt till Jonathans mormor i Hässelby. Jonathan kommer nog inte hem förrän i morgon trodde han. Tänk att han blivit så stor så att han bara far runt precis som han vill. Men som tur är gör han det på ett ganksa ansvarsfullt sätt.


Kram

Jessisa

ANNONS
Av Jessica - 4 januari 2010 21:45

har nu börjat och det känns som det kommer att bli ett bra år.

Jag hoppas att det kommer att bli ett bra  år.


Vad har hänt här då?

Alfons vaknade en dag mellan jul och nyår och tyckte att hans liv hade förändrats genom att tro att han skulle bestämma hemma hos oss. Det är en ganska tuffa diskussioner som kan ske här hemma med denna 3 åring.


Vi har varit i Dalaran och firat nyår och träffat kompisar, varit ute i snön och lekt.


I dag har vi varit ute i pulkabacken i 1½ timme, jag och Alfons titta på IceAge3 men det slutade med att vi sov en stund.


Annars har det varit lungt här hemma.

I morgon ska jag lägga in bilder på våra turer i snön.


KRAM

Jessica

ANNONS
Av Jessica - 23 december 2009 23:49

I morgon smäller det!

Julafton, äntligen.

Mamma, pappa och smågrabbarna har gått och lagt sig. Kent och jag sitter och slötittar på TV medan Pär slår in julklappar.


Vill bara önska er alla en.....


Av Jessica - 19 december 2009 18:15

Sitter just nu i Tessan kök och titta på när hon lagar mat. Vi ska äta tacos här i dag.

I dag har vi städat hemma, och varit ute och åkt pulka. Ja jag var bara ute i ett par minuter sen höll jag på att frysa benen av mig.


Jag blir så glad när jag såg att det snöade ute idag. Det är så underbart och jag hoppas att snön nu kommer att ligga kvar tills efter jul och nyår så att man hinner vara ute med barnen.


Alfons tycker verkligen att det är roligt att åka pulka och en stor fördel med att han har blivit ett år äldre gör väldigt mycket då han kan dra upp pulkan själv.


Malte har även han börjat vara ute mycket mer nu än innan snön kom.


Tessan ville ha skjuts till CityGross för lite handling så då passade jag på att handla lite inför julen, så nu är faktiskt julskinkan inköpt och ansjovisen till jansons frestelse är också inköpt.


Ha en bra dag

KRAM
Av Jessica - 15 december 2009 21:40

I går var det måndag och lucia firande på dagis. Alfosn var en liten pepparkaka och faktiskt en väldigt stolt sådan.


I dag när jag vaknade var det SNÖ, det var så underbart med all denna snö, har faktiskt snöat hela dagen.

Barnen har haft det otroligt roligt i snön idag både i skolan och på dagis.


Nu är det snart slut för de tidiga mornarna för barnen, Alfons slutar på fredag och Malte går halva måndagen. Sedan återstår bara den långa väntan på att det ska bli julafton och alla paketen öppnas.


Ha en bra dag

Jessica

Av Jessica - 9 december 2009 22:33

är nu till snart till ända.


I dag har jag jobbat dag istället för kväll p g a att Malte har haft friidrottsavslutning.

Jag tycker att är väldigt jobbigt att jobba dessa, för mig långa dagar. Men nu är de slut för denna gång.


Innan julavslutningen tog Pär med sig barnen till vårdcentralen för att vaccinera dem - så nu är det äntligen gjort.


Julavslutningen på friidrotten är väl ett kapitel för sig i oorganisation. Ingen tanke på att de mindre barnen inte orkar hålla på fram till 20:30. Alla medaljer för KM:et som var tidigare under hösten delades ut på träningarna under hösten. Men inte till ungdomarna - så denna avslutning tov otroligt lång tid och barnen blev väldigt trötta.


Anette, TACK för dagens skratt. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Kan även berätta för dig att Pär hade hört en del av Tommies version när jag kom hem.


Kramar

Jessisa

Av Jessica - 1 december 2009 22:36

Malte och Alfons har varit i skola och på dagis i två dagar nu och de är fortfarande friska. Det känns helt otroligt.


I dag är det tisdag och Pär är och bowlar, detta gör då att det är min telefondag.

Jag pratar i telefonen med mina otroligt kära vänner efter att barnen gott och lagt sig.

TACK Nettan för ett trevligt samtal, hoppas att det ordnar sig med julen.

Denna tisdag pratade jag även med Tessan väldigt länge, tack Tessan för att du vill diskutera och ventilera. Hoppas att det ger någonting i allafall, men alla beslut måste du fatta själv.


Under tiden som samtalen avverkas så hinner man även med att göra en hel del hemma, t ex vika och lägga in tvätt i skåpen.Måste också skryta lite om Alfons. Han tycker inte att det är så roligt att gå på varken pottan eller toaletten, men att gå med kalsonger tycker han är OK. Han säger till när han vill ha blöja, så innan den sätts på så får han sitta på pottan. (Någongång så lossnar det).  Men det som är så roligt är att han faktiskt sedan i somras varit torr på nätterna. Så denna guldstjärna är till honom!!!KRAM

Jessisa

Av Jessica - 29 november 2009 18:22

I dag är den söndag och inte vilken söndag som helst utan första advent.Har pyntat huset och sett  till att lite julstämmning har infunnit sig i huset.


Pär har målat i Jonathans rum, jag och Malte var till doktorn för att kolla han öra. Det började att göra väldigt ont i går och efter den sjukdomsresa vi varit med om nu vill jag kolla om det var öroninflammation - men det var det inte. Han har ett virus, men frågade då också om skolan, som tur är kan han gå till skolan i morgon då han varit feberfri i två dagar. Hoppas bara att han orkar det nu, för han har ju faktiskt varit hemma i två veckor.


Sitter faktiskt och titta på Bolibompa -  där de visar Norges julkalender från förra året. Lite rolig faktiskt.


Ha en bra kväll och hoppas också att ni får en bra arbetsvecka för det ska jag ha.KRAMAR

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se