Senaste inläggen

Av Jessica - 22 januari 2010 22:36

Pappa är fortfarande kvar på lasarettet och kommer att bli det ialla fall till på måndag kl 11 då han ska vara i Falun för kärlkransröntgen. Vi får se vad den visar - om de behöver spränga så gör det på en gång.


Men han verkar vid gott mod när man pratar med honom, men lite uttråkad.


KRAM

ANNONS
Av Jessica - 22 januari 2010 09:44

efter vad de nu tror är en hjärtinfarkt.

Det är nu lite jobbigt att bo här, och inte i närheten. Men nu är det ju inte så himla långt till dem.


Har ännu inte riktigt beslutat om vi ska åka upp, mina bröder är ju där och ser till att mamma kommer dit hon ska och att pappa får besök. Så det är kanske bättre att skjuta upp det till nästa helg.


Pratade med pappa tidigare idag och då medger han att han hade frutkansvärt ont innan ambulansen kom, men att det var bättre nu.

Han ska till Falu Lasarett och göra röntgen på hjärtat för att se om de behvöer spränga lite....


KRAM

Jessisa

ANNONS
Av Jessica - 21 januari 2010 08:19

konstigt egenligten.


Malte fick sin andra spruta mot svininfluensan igår. När han fick den första så reagerade han ingenting. Inte ens ont i armen. Men denna gång så har han alla symptom man man få tror jag: Ont i magen, ont i huvudet, 40 graders feber, ont i armen och tycker att det jobbigt att stå då det gör ont i kroppen......


Det jag tycker är konstigt är samma person reagerar så olika, men det måste väl bero på att man fyller på den där influensan i kroppen så nu blev det för mycket av det goda för vår lilla Malte.


Han ligger nu och sover, efter en jobbig natt, men huvudvärk och feberyrande.

Vi får väl hoppas att det är den korta biverkningen han fått, vissa har ju blivit sjuka i en vecka efter tagen spruta.


Av Jessica - 19 januari 2010 21:39

Jag har ju skrivit förrut hur vi har pottränat Alfons mellan jul och nyår. Det gick ju över förväntan med den biten.


I onsdags när jag kom hem efter ha jobbat kväll, så säger Pär:

"Undrar hur Alfons är i magen?"

" Va?" svarar jag

"Han har inte bajsat varken idag eller igår"

"Opps, det kommer nog, annars får vi sätta på blöjan"


Sedan när jag hämtar på torsdag så frågar jag "Har det gått bra med att kissat på pottan, Alfons?" "Ja, jag har kissat och bajsat"..... Då säger fröken att han bajsade både igår och idag.....

Lilla killen har blivit stor, och han var verkligen redo för detta med pottan. Nu använder vi blöja bara om är ute i shoppingsvängen och han blir nödig under tiden. Han har ju fortfarande toaskräck.


  


Sen nästa lilla kille som kan saker man inte vet. Vi är inte den familjen som åker direkt mycket skridskor, vi är ute mycket och åker pulka och snowracer men skridskor är inte riktigt vår grej.

Men Malte bad att vi skulle ta hem skridskorna från skolan, för att han tyckte det var så roligt att åka i skolan och att han var om han fick säga det själv duktig.

Så vi tog hem dem och söndags var det dags för en dag vid isen, och där satte Pär på Malte skridskorna och han drog i väg på isen och kunde åka jättebra efter bara en veckas åkning i skolan.


Ha en bra kväll

KRAM

Jessisa

Av Jessica - 13 januari 2010 08:41

Sitter just nu och äter frukost, efter att ha kört ett pass på Wii fit brädan.

Det är riktigt roligt, ska snart kasta mig in i duschen och göra mig klar för jobbet.


På dagis går det bra, Alfons var utan blöja på dagis hela dagen igår och det hade gått bra. Han är så duktig den lilla killen och han sover i sin egen säng igen. Vilket är skönt för oss föräldrar som får hela sängen själv.


Tänkte lägga ut kort på det nya fordornet som vi har här hemma.


  


   


Sedan  kan det se ut så här när det är frukostdags hemma hos oss, det är Malte  och Alfons som dukat. 

Ha en bra dag

KRAM 

Av Jessica - 10 januari 2010 20:50

vardagen börjar igen.

I morgon bitti är det dags för alla att ta sig till sina respektive vardagsplatser.

Har fixat fram skridskor och hjälm till Malte som ska med till skolan, vilken tur att de fanns i förrådet.


I dag har Jonathan firat sin lilla julafton tillsammans med farfar, men hela familjen följde dit och en god middag. Jonathan fick sina julklappar och han hade även köpt julklappar till sina farbröder och sin faster när han var utomlands. Malins klänning som han köpt var jätteläcker och satt som en smäck.


Vi har nu börjat att ta med pottan när vi åker någonstans för Alfons vill inte riktigt gå på stora toaletten, men det kommer väl. För vad jag vet är det inte så många 15-åringar som går på potta. (Men det skulle se ganska roligt i och för sig)


Men både idag och igår så funkade det bra att ta med pottan.


I morgon ska vi försöka att han ska vara  utan blöja på dagis för första gången.


KRAM

Jessica

Av Jessica - 9 januari 2010 23:04

men ville gärna lägga in en bild till på Alfons. Det är ju så här att vi håller på att potträna honom. Vissa dagar går det bra och vissa dagar mindre bra. Men det är väl så det ska vara.


Denna bild är tagen en dag då det var ganska rörigt här hemma och Alfons skulle sitta på pottan och jag höll på att göra en massa andra saker. Till slut säger Jonathan till att jag tror att Alfons sover, och det gjorde stackarn sittandes på pottan, men till hans stora glädje så hade det ju faktiskt kommit "Mycke Kiss" efter powernap:en också...


  

Av Jessica - 9 januari 2010 22:54

De som könner till vår familjs släkt vet att vi inte firar jul bara en gång. Utan en massa gånger.

Först firar vi med Jonathans mamma och hennes familj, sedan på julafton med alla de som vill vara här, Pär mamma med familj är alltid upp i Norrland och firar med släkt på den sidan, och sedan har vi barnen faddrar som också vill fira barnen.


Så igår var det dags för den tredje julaftonen..... den med faddrarna. Och då blev det som vanligt middag och lite paket. Alfons fick till Maltes förtret det största paketet och det var stort...... EN TRAMPBIL.


  


Efter som den kom i januari så har den ju då körts runt här inne, faddrarna var inte riktigt med på att det skulle ingå ett nytt kök efter alla krockar som det blir med köksskåpen.


  

Malte fick Star Wars lego ett skepp som han önskade sig. Han byggde väldigt snabbt ihop det då han hade nattgäster.


Idag har vi firat den fjärde julaftonen, den hos Pärs mamma med familj. Där fick vi Tacos och julklappar. Malte fick åter igen ett Star Wars skepp som han bygde ihop när vi kom hem, han är väldigt duktig på detta med att bygga lego.


Alfons fick en CD:s spelare som hans ska för att lyssna på sagor på när han går och lägger sig, nu inte sagt att vi kommer att sluta läsa för honom.KRAM

Jessica

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se