Direktlänk till inlägg 5 december 2010

Andra advent

Av Jessica - 5 december 2010 21:25

I dag har vi satsat lite på att få igång julen här hemma.


  


Lussebröd är bakat, fast hemma hos oss är det ju så att man ska baka det, det är gott nybakat, men sen är det ingen som äter det. Så det blir väl till att lägga det i frysen efter dagen och se när jag kommer ihåg att det ligger där.


  


Pär, Jonathan, Hannah och Malte bakar pepparkakor. Vi har ett gammalt recept på deg som vi brukar göra, det är ett jättebra recept, men attans vad deg det blir.


  


På lappen står ett meddelande från den som gett ut receptet från början:

”Jag brukar dela degen i fyra, en del bakar jag till första advent, en del till lucia och två delar till jul”.

Men jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet till er om det är någon som är intresserad att använda det. Om ni gör degen, kan jag bara säga att det blir jättemånga pepparkakor eller många pepparkakor och ett stort pepparkakshus


Kungens pepparkakor.


½ kg smör

½ kg strösocker

½ kg sirap ( drygt 3 dl)

2-3 msk kanel

2-3 msk ingefära

½ msk nejlikor

1 ägg

3 dl vispgradde

1 ¼ kg vetemjöl

1 msk bikarbonat


Blanda mjöl och bikarbonat, finfördela smöret häri.

Vispa grädden till skum tillsätt socker, sirap, kryddor och det söndervispade ägget till grädden.

Arbeta in mjölblandningen till degen är jämn.

Låt vila i kylen i ett dygn.


Som vanligt tog Pär fram sina ingenjörskunskaper och bygger ett pepparkakshus, detta år blev det Harry Potter inspirerat. Det är Familjen Weasley’s hus ”Kråkboet” som får förgylla vårt vardagsrum.


  


Julgardiner i köket kom också upp.


Under veckan ska jag ta mig till Bauhaus och köpa heltäckningsmatta till Alfons rum för att vi ska kunna färdig ställa det.


Ha en bra andra advent.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anette O

5 december 2010 21:47

Oj, vilken kråkslott! Tror farbror P får komma till Hambo som peppishuskonsult om jag visar bilden för barnen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 30 oktober 2011 21:27

   är här och det blir allt mörkare och mörkare.   Förra året i oktober snöade det redan och det var mycket kallare än vad det är detta är. Hoppas att vi får en fin vinter men lagom mycket kyla och inte så mycket slask.          I början...

Av Jessica - 24 oktober 2011 08:12

Men lusten har inte riktigt infunnit sig. Men nu tänkte jag uppdatera er lite. Kan inte lova att jag kommer att skriva här varje dag eller varje vecka, men jag ska iallafall börja lite igen.   Sommaren har varit här och även försvunnit. Denna s...

Av Jessica - 2 juni 2011 23:45

Oj oj vad tiden springer i väg. Jag har tänkt flera dagar och till och med någon vecka att jag måste sätta mig och skriva i bloggen. Lägga upp lite bilder men sen är det helt plötsligt ny dag och jag har inte gjort det den dagen heller.   Sommare...

Av Jessica - 2 maj 2011 09:05


Nu har påsken kommit och gått. Långfredagen tillbringade vi i Eskilstuna, där Malte hade friidrottstävling. Han deltog i60 meteroch längdhopp. Det blev personbästa på60 meter. Detta var första tävlingen som han genomförde med spikskor, det beror på...

Av Jessica - 14 april 2011 21:37

Nu är jag här igen. Inte lika långt uppehåll som sist. I tisdags var det begravning för gamla farmor Inga. Det var en fin begravning. Men precis som alla begravningar så var det även en jobbig tillställning.   Vad har hänt mer då? Inte så myc...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se