Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 13 januari 2010 08:41

Sitter just nu och äter frukost, efter att ha kört ett pass på Wii fit brädan.

Det är riktigt roligt, ska snart kasta mig in i duschen och göra mig klar för jobbet.


På dagis går det bra, Alfons var utan blöja på dagis hela dagen igår och det hade gått bra. Han är så duktig den lilla killen och han sover i sin egen säng igen. Vilket är skönt för oss föräldrar som får hela sängen själv.


Tänkte lägga ut kort på det nya fordornet som vi har här hemma.


  


   


Sedan  kan det se ut så här när det är frukostdags hemma hos oss, det är Malte  och Alfons som dukat. 

Ha en bra dag

KRAM 

Av Jessica - 10 januari 2010 20:50

vardagen börjar igen.

I morgon bitti är det dags för alla att ta sig till sina respektive vardagsplatser.

Har fixat fram skridskor och hjälm till Malte som ska med till skolan, vilken tur att de fanns i förrådet.


I dag har Jonathan firat sin lilla julafton tillsammans med farfar, men hela familjen följde dit och en god middag. Jonathan fick sina julklappar och han hade även köpt julklappar till sina farbröder och sin faster när han var utomlands. Malins klänning som han köpt var jätteläcker och satt som en smäck.


Vi har nu börjat att ta med pottan när vi åker någonstans för Alfons vill inte riktigt gå på stora toaletten, men det kommer väl. För vad jag vet är det inte så många 15-åringar som går på potta. (Men det skulle se ganska roligt i och för sig)


Men både idag och igår så funkade det bra att ta med pottan.


I morgon ska vi försöka att han ska vara  utan blöja på dagis för första gången.


KRAM

Jessica

Av Jessica - 9 januari 2010 23:04

men ville gärna lägga in en bild till på Alfons. Det är ju så här att vi håller på att potträna honom. Vissa dagar går det bra och vissa dagar mindre bra. Men det är väl så det ska vara.


Denna bild är tagen en dag då det var ganska rörigt här hemma och Alfons skulle sitta på pottan och jag höll på att göra en massa andra saker. Till slut säger Jonathan till att jag tror att Alfons sover, och det gjorde stackarn sittandes på pottan, men till hans stora glädje så hade det ju faktiskt kommit "Mycke Kiss" efter powernap:en också...


  

Av Jessica - 9 januari 2010 22:54

De som könner till vår familjs släkt vet att vi inte firar jul bara en gång. Utan en massa gånger.

Först firar vi med Jonathans mamma och hennes familj, sedan på julafton med alla de som vill vara här, Pär mamma med familj är alltid upp i Norrland och firar med släkt på den sidan, och sedan har vi barnen faddrar som också vill fira barnen.


Så igår var det dags för den tredje julaftonen..... den med faddrarna. Och då blev det som vanligt middag och lite paket. Alfons fick till Maltes förtret det största paketet och det var stort...... EN TRAMPBIL.


  


Efter som den kom i januari så har den ju då körts runt här inne, faddrarna var inte riktigt med på att det skulle ingå ett nytt kök efter alla krockar som det blir med köksskåpen.


  

Malte fick Star Wars lego ett skepp som han önskade sig. Han byggde väldigt snabbt ihop det då han hade nattgäster.


Idag har vi firat den fjärde julaftonen, den hos Pärs mamma med familj. Där fick vi Tacos och julklappar. Malte fick åter igen ett Star Wars skepp som han bygde ihop när vi kom hem, han är väldigt duktig på detta med att bygga lego.


Alfons fick en CD:s spelare som hans ska för att lyssna på sagor på när han går och lägger sig, nu inte sagt att vi kommer att sluta läsa för honom.



KRAM

Jessica

Av Jessica - 7 januari 2010 14:30

idag är det Maltes sista dag på jullovet. Den tillbringade vi en del av i badhuset. Malte fick ta med sig en kompis, Tobbe. De har inte träffats sedan skolan slutade för julen. De leker så himla bra så det är roligt att de får vara tillsammans.



Att ha alla tre barnen själva i badhuset har inte varit något problem. Det ända problemet var att Alfons inte riktigt kände sig trygg med att gå på toaletten där så de försök som blev där blev till ett hysteriskt skrik i duschen. Till slut fick han den efterlängtade blöjan på sig och då lekte livet igen.


Efter badhuset åkte vi till McDonalds och åt. Malte har verkligen blivit stor i maten när vi är där. Idag åt han en Mc Chicken och en cheesburgare, Tobbe åt ett Happy Meal och var nöjd med det.



Prä jobbar idag och avslutar den första arbetsdagen för 2010 med personalfest och en ledig dag i morgon. Så i morgon är det bara Malte som ska iväg till skolan. Tänkte se om jag kunde lura Pär att vi ska åka till IKEA då för att se om det finns något på deras rea som lockar.



Jonathan hade tjejen hemma inatt och i dag har de åkt till Jonathans mormor i Hässelby. Jonathan kommer nog inte hem förrän i morgon trodde han. Tänk att han blivit så stor så att han bara far runt precis som han vill. Men som tur är gör han det på ett ganksa ansvarsfullt sätt.


Kram

Jessisa

Av Jessica - 4 januari 2010 21:45

har nu börjat och det känns som det kommer att bli ett bra år.

Jag hoppas att det kommer att bli ett bra  år.


Vad har hänt här då?

Alfons vaknade en dag mellan jul och nyår och tyckte att hans liv hade förändrats genom att tro att han skulle bestämma hemma hos oss. Det är en ganska tuffa diskussioner som kan ske här hemma med denna 3 åring.


Vi har varit i Dalaran och firat nyår och träffat kompisar, varit ute i snön och lekt.


I dag har vi varit ute i pulkabacken i 1½ timme, jag och Alfons titta på IceAge3 men det slutade med att vi sov en stund.


Annars har det varit lungt här hemma.

I morgon ska jag lägga in bilder på våra turer i snön.


KRAM

Jessica

Skapa flashcards